Höstig Irish Coffee med twist – så spetsar du klassikern med nya magiska ingredienser

Hösten är här och vad passar bättre en kulen dag än en härligt värmande drink?

Här nedan får du receptet till en riktig klassiker i en ny version som du aldrig smakat förr!

Efter en ärligt talat ganska dålig sommar beträffande väder så har vi nu gått mot höst.

När det är lite kulet väder ute så är det mysigt att samlas några vänner och umgås. Då passar det utmärkt att bjuda på en värmande drink!

Irish Coffee har nog de flesta smakat på tidigare. Det råkar faktiskt vara en av mina absoluta favoritdrinkar. Men här kommer en ny version på klassikern.

Receptet är hämtat från sajten folkofolk.se och de kallar drinken för ”Pimpad Irish Coffee”. Och snart ska du få reda på varför!

Ingredienser:

Receptet är avsett för 1 drink. Vill du göra flera så är det bara att multiplicera.

  • 5 cl irländsk whiskey
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl päronjuice
  • 12 cl kaffe
  • lättvispad grädde
  • muskot

Så gör du:

  1. Bryn smöret i en kastrull. Samtidigt så värmer du upp päronjuicen och sockret i en annan kastrull, fram till att sockret löst sig.
  2. Blanda sedan innehållet i de båda kastrullerna medan de fortfarande är varma.
  3. Häll upp i en ren behållare och låt svalna.
  4. Häll sedan upp whiskey i ett lämpligt glas. Fyll på med smör, socker, päron-blandningen.
  5. Toppa med grädde och lite finriven muskotnöt.

Det här ska jag definitivt prova i helgen! Låter ju hur gott som helst!

Dela gärna receptet på Facebook så att fler får chansen att prova detta himmelska recept!