Ättika i vattnet när du kokar ägg: En genial idé

Ättika i ägg-vattnet? Det kan vara smartare än det låter. Ägg har varit en stapelvara i människors hushåll sedan urminnes tider. Redan för 4 000 år sedan började människan ha höns på gården.

Det finns många olika anledningar till att ha ägg hemma, till exempel är de otroligt mångsidiga. Man kan koka ägg, steka ägg, pochera ägg eller göra omelett – bara fantasin sätter gränser.När det kommer till att koka ägg har vi nog alla våra egna små tricks, men visste du att man kan droppa ättika i vattnet? Lär mer om varför här nedanför.

Att koka ägg är en konst i sig, men inte särskilt svårt när man vet vad man tycker om. Löskokt eller hårdkokt – därom tvistar de lärda fortfarande.

Äggen spricker

Det kan faktiskt ibland bli både ett kokt OCH ett löskokt ägg, beroende på hur hungrig man är. Att äggen spricker under kokning är alltid lika irriterande och kan förstöra en hel matupplevelse.

Men det finns ett husmorstips som ska motverka att äggen går sönder och spricker när man kokar dem.

Här kan du läsa fler artiklar från Matbibeln!

En matsked ättika

Jag läste att man ska testa med att tillsätta en matsked ättika i vattnet under kokning, något som även Leva & Bo tipsar om. Detta ska göra att äggen håller sig hela! Jag kommer prova detta nästa gång.

Ättika ska tydligen också vara bra att ha om man pocherar äggen, då med bara några få droppar i vattnet.

Här kan du läsa fler artiklar från Matbibeln!