Efter en rejäl och god middag är det inte jättelockande att ställa sig i köket en gång för att diska kastruller och stekpannor. De flesta av oss skjuter gärna upp det tills man har lite mer energi, blotta tanken på att diska kan kännas utmattande. Men något som få känner till följande knep: blöt inte disken på förhand, här nedanför kommer förklaringen till varför.
Blöt inte disken. Det kan låta lite dumt vid första anblick men häng med så kommer poletten att trilla ned, allt förklarar bra här nedanför.
Blöt inte disken
Oavsett hur man gör med sin disk så innebär disk alltid en del skrubbande av stekpannor och kastruller. Att diska är både jobbigt och det tar tid. Dessutom känns det alltid som att man sliter ned köksredskapen när man diskar. Så hur kan du då gå tillväga för att spara dig själv både tid och energi med smutsig disk? Jo, det finns faktiskt ett husmorsknep som snabbt eliminerar det vidbrända kladdet, och det börjar med följande uppmaning: blöt inte disken.
Fastklibbat ris
Men om man lägger den smutsiga disken i en blandning med kokande vatten och bikarbonat, kommer det snart hända grejer. Diska sedan redskapen som vanligt, innan de svalnat helt, för att undvika att det klibbar sig! Att se ris som klibbat fast i botten på kastrullen är en sann mardröm, men inte ens det är omöjligt med bikarbonat. Blanda bikarbonat med varmvatten, slå i kastrullen och låta det stå över natten. Kom ihåg detta nästa gång det ska diskas: blöt inte disken!