Därför har alla skärbrädor ett litet hål

Den som gillar att laga mat vet att det är väldigt hjälpsamt att ha rätt verktyg i köket. Det behöver inte nödvändigtvis betyda de dyraste tillbehören såsom en matberedare eller dyra knivar, men mindre saker kan vara väldigt hjälpsamma. Skärbrädor är nästintill ett måste när du lagar mat.

Många saker ska hackas, skäras eller strimlas och utan en skärbräda blir bänkar fula och repiga. Du äger säkerligen en eller flera skärbrädor själv, men har du någon gång tänkt på det lilla hålet? Det finns där av en anledning, och jag hade ingen aning om att det hade en funktion.

När det kommer till skärbrädor är det viktigt att man håller koll på vad man har använt den till. Fisk, fågel och grönsaker är en av de många viktiga saker man måste skilja på och inte använda på samma skärbräda.

Knep för skärbrädan

Samtidigt finns det väldigt smarta knep för att göra rent den. Skärbrädan är inte det svåraste av kökstillbehör att använda. Men har vi verkligen använt den helt rätt?

En Youtube-video visar någonting som i alla fall jag inte hade en aning om. Det handlar om det lilla hålet som de flesta plastskärbrädor har. När man diskar är det ett väldigt bra handtag, men det visar sig att det är bra av andra anledningar också.

Grönsaker

När man häller i sina hackade grönsaker eller kött i stekpannan från skärbrädan är det lätt hänt att en del hamnar utanför. Men det visar sig att det är precis det man ska använda hålet i.

Från och med nu behöver du inte oroa dig för att spilla utanför och du behöver inte ”sikta” för att träffa rätt. Kolla bara i videon nedan, så smart!

Detta hade jag verkligen ingen aning om, så smart!

 

Läs mer om...