Som svensk har man nästan alltid ketchup i kylskåpet. Men enligt kocken Erik Videgård är ketchup något man ska skippa, trots att det är bland de vanligaste såserna vi har till näst intill allting.
På korv, på pasta, till pommes frites – ja det finns helt enkelt inga gränser för vad man kan ha ketchup på. Just därför får nu Erik Videgårds hårda ord svenskarna att reagera.
Erik Videgård är idag en av våra allra mest igenkända kockar. Han medverkar regelbundet i Nyhetsmorgon på TV4 där kan kommer med allehanda tips och knep kring matlagning, bland annat har han berättat om hur man aldrig ska grilla sin hamburgare och att vi svenskar förvarar våra kryddor fel samt att vi ofta stuvar våra makaroner fel.
Erik Videgård: ”Vedervärdigt”
Erik Videgård håller sällan igen när han tycker till om folks matvanor och när han gästade Nyhetsmorgon tidigare i somras pratade Videgård om att svenskar ska sluta använda ketchup på maten.
– Jag hatar ketchup. Det är det absolut värsta jag vet. Ketchup dränker alla andra smaker och lägger sig som en blöt film över maten. Du känner ingenting annat av råvarorna. Du känner bara den här vedervärdiga, sötsyrliga hemska smaken, sa Erik Videgård.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Koka perfekt ris
Det är som sagt långt ifrån det enda tipset stjärnkocken kommit med. Han har tidigare förklarat hur man kokar sitt ris till perfektion varje gång.
– Låt riset stå under vatten i minst en halvtimme så att det får tid att svälla. Har man inte tid över innan middagen ska stå på bordet kan man alltid förbereda riset i förväg. Det kan stå under vatten i en bunke i kylen under dagen, har Erik förklarat i Nyhetsmorgon enligt Nyheter24.
Det finns mycket att säga om det här, men visst får man respektera Erik Videgård som står för sina starka åsikter!
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!