De flesta av oss förvarar sina kryddor vid spisen, där de står på behändigt avstånd när man lagar mat. Men enligt stjärnkocken Erik Videgård är det helt fel gjort.
Så var ska man egentligen förvara kryddorna? Det förklarar han här nedanför.
Här kan du läsa mer nyttiga saker om mat!
Att intressera sig för matlagning har blivit allt mer populärt och vi svenskar är nu generellt väldigt bra på att laga goda måltider.
Förvarat kryddor helt fel
Erik Videgård är en av våra mest kända svenska kockar och många litar på hans expertis när det kommer till allt som rör matlagning. Erik Videgård menar att många svenskar förvarar sina kryddor helt fel.
De flesta förvarar kryddor vid spisen men det är alltså inte rätt, enligt Videgård. Han menar att man ska förvara dem någon helt annanstans.
Här ska du ha dina kryddor
– Man ställer gärna sina kryddor i ett skåp ovanför spisen. Men värmen gör att de tappar all smak. Om de inte smakar någonting då gör de ingen nytta. De ska stå mörkt i skafferiet. Man använder dessutom färdigmalda kryddor som har stått alldeles för länge, säger Erik Videgård till Aftonbladet.
Jag hade ingen aning om detta men nu blir det till att möblera om lite i köket!
Här kan du läsa mer nyttiga saker om mat!