Expertens knep med träsleven äcklar hemmakockar – detta borde alla ha koll på

Ett otroligt effektivt – och enkelt – knep sprids nu på nätet.

Den enkla metoden ger direkt svar på om du borde kasta din köksslev i trä eller inte.

Allt du behöver är en skål med kokhett vatten.

Vi har nog alla en massa gamla köksredskap hemma som hängt med längre än vi kan minnas.

Gamla träslevar

Vissa har man kanske ärvt av någon släkting för länge sedan och andra redskap kanske inhandlades för över 20 år sedan.

Det är bra att ha flera olika varianter, former och storlekar till tillagnings- eller serveringsprocessen.

Men hur vet man egentligen när ett köksredskap har gjort sitt?

Bild: Shutterstock

Enkelt knep

Ett riktigt effektivt knep som visar om din träslev i köket är redo för sopen eller inte cirkulerar nu på sociala medier.

Tricket uppges ha skapats av australiensiska matexperten Matt Preston.

Det enda som du behöver är en skål med kokande hett vatten att lägga ned träsleven i.

Därefter låter du den ligga där i 20 minuter.

Bild: Shutterstock

Olja

Om sleven är förbrukad kommer en tjock oljig hinna att uppenbara sig kring vattenytan.

Många Facebookanvändare som testat knepet på sina gamla köksredskap vittnar om att de blivit äcklade när de såg den oljiga ytan bara efter några minuter, skriver Daily Mail.

Bild: Shutterstock

En kvinna skrev att hon använt sin träslev i över 50 år innan hon provade på att lägga den i kokande vatten.

Kände du till detta?

Tryck nu på DELA-knappen!

Exit mobile version