De flesta maträtter innehåller lök, vilket inte är så konstigt med tanke på hur bra smak det ger till mat samt att det är bra för kroppen med lök. Det är dock lite bökigt att hacka lök och kan gå lite hur som helst varje gång, känns det som. Men enligt kändiskocken Jack Scalfani finns ett sätt som gör det till en barnlek att hacka lök. Häng med och läs mer här nedanför.
Hacka lök: tårade ögon, det svider och den överhängande risken att skära sig i fingrarna. Inte så kul, med andra ord. Det är mer ett nödvändigt ont som man behöver ta sig igenom för att få till en god lunch, middag eller vad man nu står och lagar i köket.
Hacka lök som ett proffs
Men det finns ett knep. Vi har nog alla vårt ”eget” sätt att skära och hacka lök, det finns kanske inga rätt eller fel. Men egentligen skulle det kanske vara bättre att lyssna på ett proffs, som faktiskt är utbildad i matlagning. Kändiskocken Jack Scalfani tipsar därför om ett smart knep som underlättar.
Enkla knepet
Innan du tar tag i kniven måste du lokalisera änden av löken. När du har hittat roten, lägg löken snett uppåt, med roten mot himlen.
I klippet här nedanför får du se exakt hur det går till.
Vilket oerhört smart knep och så pedagogiskt visat i klippet. Det här ska jag prova nästa gång det vankas matlagning hemma, det är ett som är säkert.