Ägg är en riktig favorit på många svenskars frukostbord. Ägg innehåller mycket energi och näring som man behöver för att stå sig fram till lunch.
Men hur man skalar äggen är en annan femma. Mer än en gång har man fått kämpa med att få av skalet utan att slita med resten av ägget, känns det som.
Men det finns ett effektivt sätt som får äggen att bli perfekta – varje gång.
Att börja dagen med ägg är en bra idé. Ägg innehåller många av de ämnen som kroppen behöver för att orka med en förmiddag på jobbet.
Svårt att skala ägg
Att koka äggen så de blir perfekta är dock en annan femma, mer om det kan du läsa här.
När äggen väl är kokta ska de ju skalas också, och där kan problem uppstå.
Det är nämligen inte helt enkelt att skala ägg på ett bra sätt. Ofta följer delar av ägget med när man skalar och det blir varken effektivt eller snyggt.
Men det finns knep att ta till.
Så skalar du perfekta ägg
Ica-köket går till botten med hur man skalar ägg på bästa vis i ett klipp på Youtube.
De testar helt enkelt olika sätt att skala ägg på för att utröna vilket som är det bästa. De klassiska äggskalarknepen som testas är:
Skala ägg under rinnande vatten
Skala ägg i en skål med vatten
Rulla ägg mot hård yta
Skala ägg med sked
Koka ägg med bakpulver
Här är bästa sättet
Och det visar sig att det som funkar absolut bäst är att rulla ägget mot en hård yta.
Genom att lägga ett färdigkokt ägg mot en hård yta och placera handflatan ovanpå- och sedan börja rulla det fram och tillbaka ett par gånger, lossnar faktiskt skalet.
Enligt Ica tog det hela inte mer än 10 sekunder, vilket antagligen hade blivit ny rekordtid för många.
Här kan du se klippet från Ica:
Ett riktigt superknep!
Tryck nu på DELA-knappen!