Husmorsknep: Lägg ett äpple i brödlådan – resultatet kommer att förvåna dig

Mat och livsmedel har, som vi alla vet, en begränsad livslängd.

Det finns ju en anledning till att bäst för-datumet sitter där det sitter.

Men det går faktiskt att förlänga livstiden för en del livsmedel med hjälp av några smarta tricks – du hittar dem här nedanför.

Några som jag känner är otroligt noggranna med att inte använda något livsmedel överhuvudtaget när bäst före-datumet passerat.

Vissa slänger till och med maten innan datumet ens passerat.

Det är ju faktiskt väldigt onödigt, och inte så bra för miljön.

Passerat datum

Men en del livsmedel kan faktiskt vara fullt ätbara även efter att datumet passerat.

Andra matvaror kan man faktiskt till och med förlänga livstiden på, eller förändra smak och konsistens.

Bröd är ett sådant exempel, en klassisk stapelvara i svenska hem.

Det enda som behövs är några smarta tricks och knep.

Och jag tänkte dela med mig av några riktigt fyndiga sådana nu!

1. Aluminium och vatten

Pensla in brödet med vatten och vira sedan in det i aluminiumfolie.

Sätt in det i ugnen, vrid till 180 grader och vänta i tio minuter. Vips så smakar brödet som nytt igen!

2. Ha inte för kallt

Det kan för somliga tyckas vara självklart, men det glöms ofta bort.

Bröd ska förvaras i rumstemperatur. Desto kallare det är, desto fortare torkar det.

3. Äppeltricket

Tänk att ett simpelt äpple kan ha en sådan effekt på bröd, otroligt!

Allt du behöver göra är nämligen att lägga ett halvt äpple i din brödlåda – då håller sig brödet mjukt, skriver Lantmännen.

Bild: Christine Olsson/TT

4. Potatistricket

Behöver du förhindra att brödet möglar?

Då gör du precis likadant som med äpplet, men lägger istället dit en halv rå potatis.

Magi!

Kände du till det här?

Tryck nu på DELA-knappen!

Exit mobile version