Att hitta frukt och grönt med rätt mognad i affären är ingenting annat än en konstform. Speciellt med varor som för tillfället inte är i säsong. Antingen är de övermogna eller helt omogna och stenhårda.
Bananer är ett bra exempel på det. Vissa gillar förvisso sina bananer lite mognare än andra men det är likväl svårt att hitta sådana man gillar i affären.
Men det finns ett smart husmorstips som alla inte känner till, läs mer om det här nedanför!
Hittar man bara gröna bananer i affären med vill få dem att mogna snabbare finns det ett ursmart knep.
Bananer i ugn
Gröna bananer är hårda och inte så söta, vilket gör att många vill ha dem lite mognare.
Men om affären bara har grönaktiga bananer inne för tillfället så behöver det inte vara ett problem.
Hur gör man då? Jo, man tar helt enkelt sina gröna, oskalade bananer och lägger dem på en bakplåt.
Så länge i ugnen
Sedan skickar man in plåten i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
Bananerna kommer vid en första anblick kanske inte se jätteaptitliga ut när du tar ut dem, då skalet nästan har blivit helt svart. Men låt dig inte luras av detta…
… för när man öppnar skalet, är bananerna helt perfekta.
Söta, mjuka, mosiga och med extra mycket smak!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur det går till.
Det här var ju hur fiffigt som helst!