Det är inte alltid helt enkelt, det här med matlagning. Det är naturligtvis väldigt roligt att laga mat och om man lagar med tillräckligt mycket kärlek så brukar det oftast bli gott och mätta både familj och gäster. Men det finns naturligtvis vissa småknep och tricks man kan ta till för att göra livet enklare och för att göra maten ännu lite godare. Här nedanför får vi ta del av mästerkocken Jimmy Guos matlagningstips, som kommer från podden Efter rätten.
När det kommer till att laga mat i allmänhet och att koka ris i synnerhet finns det oändliga mängder av tips och tricks man kan ta med sig för att underlätta processen och nå bättre resultat. Man ska skölja riset, man ska koka det på si eller så hög värme och så vidare och så vidare i all oändlighet. Men efter att ha tagit del av mästerkocken Jimmy Gous matlagningstips så finns en sak alla svenska risälskare bör köpa, det avslöjar han i podden Efter rätten.
Jimmy Guos matlagningstips
I podden Efter rätten, som drivs av Evelina Collin Reuterfors och Josefine Freij, gästas programledarna av Jimmy Guo, känd från Sveriges mästerkock där han kom tvåa 2022, och från Nyhetsmorgon i TV4 där Jimmy ofta delar med sig av inspiration från de asiatiska köken.
När han gästar Efter rätten delar Jimmy med sig av en sak som alla svenska hemmakockar borde ha hemma.
– Köp en riskokare. Alltså det är en sak mindre för dig att tänka på när du lagar mat, allt blir så mycket enklare, säger Jimmy i podden.