De flesta maträtter innehåller lök, vilket inte är så konstigt med tanke på hur bra smak det ger till mat.
Det är dock lite bökigt att hacka löken och kan gå lite hur som helst varje gång, känns det som.
Men enligt kändiskocken Jack Scalfani finns ett sätt som gör det till en barnlek att hacka lök.
Hacka lök: tårade ögon, det svider och den överhängande risken att skära sig i fingrarna. Inte så kul, med andra ord.
Hacka lök som proffs
Men det finns ett knep.
Vi har nog alla vårt ”eget” sätt att skära och hacka lök, det finns kanske inga rätt eller fel.
Men egentligen skulle det kanske vara bättre att lyssna på ett proffs, som faktiskt är utbildad i matlagning.
Kändiskocken Jack Scalfani tipsar därför om ett smart knep som underlättar.
Enkla knepet
Innan du tar tag i kniven måste du lokalisera änden av löken.
När du har hittat roten, lägg löken snett uppåt, med roten mot himlen.
I klippet här nedanför får du se exakt hur det går till.
Så smart, ju!
Tryck nu på DELA-knappen!