Koka pasta i stekpanna? Därför är det bättre än kastrull

Koka pasta i stekpanna? Nej, alla är inte och kan helt enkelt inte vara en italiensk mästerkock. Alla har vi olika erfarenheter i köket och det är väl kanske tur det! För tänk vad tråkigt det vore om all mat smakade ungefär likadant? Men en miss som i alla fall jag alltid gör när jag ska koka pasta är att jag gör för mycket. Detta är nog väldigt vanligt, liksom överkokt och osmaklig pasta som vem som helst kan misslyckas med.

Det här är vanliga tabbar som jag tror även du också har varit med om. Men det finns enkla husmorsknep för att komma runt dessa missar. Följ de här stegen – och du kommer aldrig mer behöva bjuda på en slemmig eller dålig pastarätt!

En annan sak som jag stör mig på när jag kokar spaghetti är att man också måste diska stora kastruller med ytor som man egentligen inte använt under själva kokningen.

Här hittar du fler roliga knep och tips om matlagning från Matbibeln!

Koka pasta i stekpanna

Men efter att ha sett det här knepet så kommer i alla fall jag aldrig koka spaghetti på samma sätt igen! Du kommer att fråga dig själv vad du hållit på med hela tiden…

I videoklippet nedan nämner de inte att man bör ha smort in sin stekpanna med steksmör eller olja eller dylikt som vanligt, innan man sätter igång – men det är så klart viktigt att göra. Sedan är det bara att lägga ned pastan som vanligt, man häller upp kallt vattnet i stekpannan, sätter sedan på värmen och ganska snabbt har du en bra pasta.

Här hittar du fler roliga knep och tips om matlagning från Matbibeln!

Sparar tid och energi

Detta ska spara både tid, vatten och energi. Dessutom tror jag att man bättre kan se på pastan när den är klar och slippa överkoka, än om man ska försöka överblicka ner i en stor kastrull.

Här nedanför finns klippet!

Här hittar du fler roliga knep och tips om matlagning från Matbibeln!