Nu börjar hösten smyga sig på i vårt avlånga land och med hösten kommer också underbara svampar. Kantarelltoast är en tvättäkta svensk klassiker som snudd på alla fullkomligen älskar. Det är så lyxigt att få sätta tänderna i en kantarellmacka!
Men innan man får äta kantarellerna, eller vilken svamp som helst för den delen, så måste de ju rensas. Det är dock busenkelt om man använder sig av ett knep som Gustav Mandelmann delat med sig av.
Paret Mandelmann, bestående av Gustav och Marie, har i många år varit ett av tv-Sveriges mest omtyckta par.
Underbar bondgård
Den självhushållande familjen lever på sin underbara bondgård på Österlen, dit tv-tittarna i flera säsonger bjudits in för att följa med när de gör egna, härliga recept och umgås tillsammans med alla härliga djur.
Gården köpte paret redan 1996 när Gustav åkte ned själv för att titta på gården och sedan ringde hem till Marie och barnen och förklarade att han hittat deras nya hem.
Tips för att rensa svamp
Mandelmanns har i och med sitt jobb på bondgården stor kunskap i hur man hanterar livsmedel av allehanda slag.
På Instagram kom Gustav Mandelmann häromdagen med ett kanontips på hur man kan rensa svamp, eller andra grönsaker som behöver rensas.
”Ett bra tips om man behöver rensa större mängder bladgrönt eller som här kantareller är att lägga finsalt i sköljvattnet. På ett vips är grejerna rena och vattnet fullt av skrumf” förklarade Gustav i inlägget.
Kände du till det här knepet? Det gjorde inte jag, men jag ska definitivt prova det nästa gång jag plockat svamp!