Att stuva in matvaror i kyl och frys så fort man kommer hem från mataffären gör nog de flesta av oss. I kylen har många en viss ordning på saker. Pålägg på en hylla, grönsaker på en, öppnade burkar på en och så vidare.
Men i frysen kan det se annorlunda ut, där kan allt ligga huller om buller vilket gör att det snabbt blir ont om plats.
Känner du igen det? Då är det här lösningen för dig.
Att skaffa bättre ordning i frysen sparar inte bara tid utan också pengar. Dessutom får du mer plats och mat som håller sig fräsch längre.
Bli full snabbt
Trots att det ibland känns som att den stora makapären i köket kan svälja hur mycket frysvaror som helst, går det också olidligt fort att fylla den till bredden.
En storhandling och några matlådor senare går det bara inte in mer. Men det finns lösningar.
För fyller du den på rätt sätt och är uppmärksam på hur du lägger in dina produkter så kan man dra nytta av mer utrymme. Och det finns faktiskt en alldeles ypperlig metod som frigör utrymme i frysen.
Den metoden går att använda på flera produkter, bland annat köttfärs.
Så packar du frysen
Allt du behöver är lufttäta påsar och en kniv.
Fyll varje påse med köttfärs eller annan valfri produkt, lämna lite utrymme.
Stäng förseglingen på påsen.
Platta till köttet/produkten inuti påsen, så att det skapar ett jämnt lager, se upp så det inte blir för mycket.
Ta kniven och använd den oskarpa sidan av bladet, dra den över den stängda påsen i önskade portionsstorlekar. Se till så att skåran separerar köttet tillräckligt och når plasten men utan att skära igenom den.
Lägg de förslutna förpackningarna plant i frysen.
KLAR!
Behöver inte tina upp mat
Den här metoden ser inte bara till att du får bättre förvaringsutrymme i frysen, det gör också att du inte behöver tina upp mat i onödan.
Med portionsstora infrysningar tinar du bara upp det du behöver. Superenkelt.
Se hur man gör i videon nedan:
Visste du om det här?
Tryck nu på DELA-knappen för att sprida knepet vidare till dina vänner!