Rengöra diskho: Så enkelt får du den spegelblank

Det är väldigt få av oss som har städning som favoritsyssla i allmänhet och att rengöra diskho i synnerhet. Det skaver alltid när man inser att det är dags att röja undan.

Känslan efteråt är dock väldigt skön, när allt är klart och man står där med ett rent hem. Genom åren har man snappat upp ett gäng husmorsknep som gör städningen enklare och mer effektiv, men tipsen här nedanför hade jag ingen koll på tidigare.

Det finns få saker som jag tycker är så tråkiga att göra som att städa. Att plocka ur diskmaskinen och betala räkningar är nog de enda saker som kanske är värre.

Hur får man diskhon blank?

Det värsta är att komma igång med städningen. Det är alltid en tröskel att ta sig över innan man till slut fattar grepp om dammsugaren och moppen. En av de jobbigaste ställena att städa på är för mig köket. Där finns så många skrymslen som är svåra att komma.

Det absolut värsta för mig är diskhon. Där samlar sig matrester och smuts i en blandning som lägger sig som en hinna över det rostfria stålet. Det kan ibland kännas helt omöjligt att få det så där rent som man verkligen vill ha det.

Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!

Rengöra diskho

Att skrubba med diskborsten räcker inte till. För att få det där skinande resultatet krävs det andra don. Tidigare använde jag mig av dyra rengöringsmedel som dessutom inte är bra för miljön. Men så fick jag lära mig ett knep som fullkomligt har revolutionerat mitt städande!

Udda ingrediens

Allt som krävs för att få en skinande ren diskho är lite mjöl. Ja, du läste rätt! Nästa gång du städar så strö ut fyra matskedar mjöl i diskon och gnugga runt det med cirkulära rörelser. Låt det sitta kvar i några minuter och torka sedan bort det med papper eller med en trasa.

Obs! Spola inte ner mjölet i avloppet. Det sätter sig i rören som cement och täpper till.

Smutsen lossnar enkelt och smidigt och lämnar kvar en skinande ren diskho! Detta trots minimal ansträngning. Tänk att mjöl kan vara bra till så mycket!

Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!

 

Läs mer om...