Så har du aldrig ätit kanelbullar förut – hemliga ingrediensen gör all skillnad

Finns det något bättre än hemmagjorda kanelbullar? Om man pratar om fikabröd är det svårslaget, det är nog de allra flesta överens om.

Receptet här nedanför förnyar kanelbullen på ett fantastiskt sätt, scrolla ned och se själv!

Kanelbullen är till och med så populär här i Sverige att den fått en alldeles egen dag. Den 4 oktober varje år firar vi svenskar med att trycka i oss ungefär sju miljoner kanelbullar!

Kanelbullar med apelsin

Receptet här nedanför innehåller en lite hemlig ingrediens, nämligen apelsin.

För att göra kanelbullar med apelsin behöver du följande ingredienser:

Till degen:

• 5 dl mjöl

• 1 ägg

• 35 g smör

• 2 msk socker

• 1 nypa salt

• 1/4 kub färsk jäst

• 1,25 dl varm mjölk

Till fyllningen:

• 2 ägg

• 1,5 msk kanel

• 1,5 msk socker

• 1 apelsin

Gör så här

  1. Gör i ordning en vanlig bulldeg.
  2. När degen är klar, delar du den i 4 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rektangulär form.
  3. Pensla degen med ägg och strö över kanel och socker. Avsluta med att riva över apelsinzest.
  4. Rulla ihop en rektangel och skär ett långt snitt i mitten, över längden. Se dock till att spara cirka 3 cm på toppen, där delarna fortfarande sitter ihop.
  5. Fläta ihop de två delarna och vik sedan ihop ändarna så att det blir en rund bulle. Upprepa steg 4 och 5 på dina andra tre rektanglar.
  6. Pensla med ägg och sätt in bullarna i ugnen, 220 grader, i 20 minuter.
  7. Nu är dina kanel- och apelsinflätor klara och redo att avnjutas. Hur gott som helst!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Att man aldrig tänkt på detta innan!