Skala majskolv: Knepet sprids som en löpeld

Majskolvar kan vara fantastiskt goda! Kanske smakar det bäst en härlig sommarmiddag efter en stund på grillen. Men om man på ett smidigt sätt vill avlägsna majskornen från själva kolven – hur går man egentligen till väga då? Här nedanför kommer ett riktigt dunderknep på hur det är bäst att skala majskolv!

Majs är inte bara otroligt gott och billigt, det går också att använda i så många olika sammanhang. Majs passar perfekt i en sallad, som en kolv till grillmiddagen eller som ett komplement till nästan vilken måltid som helst! Dock är det lätt att tro att majs är en grönsak, men det är faktiskt ett spannmål. En liten påminnelse till den vetgirige. Hur går man då till väga för att skala majskolv? Mer om det här nedanför.

Skala majskolv

Men det kan ju vara ett himla besvär att få loss majskornen från majskolven. Man vill ju helst ha de fina bitarna på tallriken istället för att behöva gnaga som ett djur. Men det finns ett smart knep.

Börja med att ta baksidan på en sked, kniv eller gaffel och kör ner den mellan två rader av majs. Sedan bänder du inåt så att kornen lossnar från den raden som du siktat in dig på. Därefter gör du på samma sätt längs med hela den raden som du börjat på.

Tryck ned majskornen

För att sedan helt och hållet avlägsna kornen från kolven använder du ditt finger för att dra bort bitarna. Härifrån går det sedan fort att bli klar.

Du trycker helt enkelt bara ned majskornen mot den tomma raden som du precis avlägsnat, och drar sedan bort bitarna med fingrarna precis som tidigare. Så smart, märkligt att man inte kommit på detta tidigare. Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!