Kokta ägg till frukost måste nästan räknas som en svensk klassiker, va? Vad man äter till frukost varierar väldigt mycket från familj till familj, men man kan nästan alltid vara säker på att det finns kokta ägg.
Det finns många hälsofördelar med att äta ägg, dessutom är det ju väldigt gott! Hur man kokar sina ägg beror såklart på hur mjuka eller hårda man vill ha dem, och alla har sina egna knep.
Men det finns faktiskt ett knep som få hört talas om, som gör äggen enklare att skala.
Att koka ägg är inga svårigheter, men att skala det är en helt annan femma. Trots att man kyler ned äggen efteråt så kan det ibland bli så att halva ägget följer med när man ska ta av skalet.
Men inte längre!
Citron i vattnet
Det är Mitt Kök som tipsar om hur man, med ett enkelt knep, kan skala sina ägg som ett proffs framöver.
Det hela är väldigt, väldigt simpelt: det är bara att hälla ned lite citronjuice i vattnet när du kokar upp det.
Citronsaften stärker dessutom äggens smak, utan att för dens skull ge smak av just citron.
Ta några dagar gamla ägg
Det är bara att koka upp vatten som vanligt, droppa ned lite citronsaft, sänka temperaturen något och sedan koka äggen.
Kyl därefter ned äggen som vanligt och voila – äggen är enklare än någonsin att skala!
Ett annat tips för att få äggskalen att lossna enklare är att inte ta de allra färskaste äggen.
Detta ska absolut provas nästa gång jag kokar ägg!
Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får den här nyttiga informationen!