Jordgubbar slår det mesta. Ingenting skriker svensk sommar som att få sätta tänderna i en saftig, röd jordgubbe.
Oavsett om det är med glass eller mjölk eller bara rätt upp och ned som de är det alltid en lite guldkant på tillvaron.
Det är dock inte helt enkelt att få de smarriga jordgubbarna att hålla sig fräscha i kylskåpet men men det här smarta husmorsknepet kommer de att hålla sig längre.
Det finns mängder av husmorsknep som är smarta och bra, men frågan är om något toppar detta.
Få jordgubbar att hålla i kylskåpet
Du behöver:
- Vatten
- Vit vinäger (destillerad vinäger)
- Ett durkslag
Sedan gör du på följande vis:
1) Häll 1 del vit vinäger och 5 delar vatten i en stor skål. Ungefär 0,5 deciliter vinäger och 2,5 deciliter vatten bör vara lagom.
2) Lägg dina bär i blandningen några minuter. Vinägern kommer att spola bort mögelsporer och bakterier – två av de saker som gör att dina jordgubbar snabbt blir dåliga.
3) Torka dina jordgubbar noggrant (VIKITGT!). Du kan placera lite pappershanddukar i ett durkslag eller låta dem lufttorka.
Se till att du tar bort all fukt för att förhindra att de blir mögliga.
4) Sätt dina jordgubbar i kylskåpet ovanpå en pappershandduk.
Nu kan du äta jordgubbar vid fler tillfällen, och kommer inte behöva slänga dem efter några dagar!
Kände du till det här?
Tryck nu på DELA-knappen!