Lasagne, fiskgratäng, köttfärslimpa och kycklingrätter har alla något gemensamt.
Lika mycket som de är goda så är de svåra att rengöra från de formar de varit i.
Jag vill inte tänka på hur många timmar jag lagt ner på att använda de få armmuskler jag har till att gnugga former och plåtar till förbannelse.
Det var tills jag fick tips om det här husmorsknepet vill säga.
Du som vill fortsätta gnugga bort fett, torkad ost och hårda smulor kan sluta läsa.
Om du känner dig lika trött på det som jag: Prova detta och du kommer aldrig att göra på samma sätt igen.
Rengöra ugnsformen
Innan du gör något alls med din smutsiga form eller plåt så tar du fram tunna torrservetter.
Lägg ut dessa så de täcker de smutsiga partierna i formen/plåten.
Häll hett vatten över, men inte så mycket så att tvättlapparna flyter ut. Ställ ner formen i diskhon så att det inte rinner vatten utanför. Låt den stå där och dra sig i någon timme.
När det gått minst en timme avlägsnar du servetterna, som dragit åt sig flott och hård smuts, och slänger dem. Skölj sedan formen under varmt vatten så ska du se hur det lilla som är kvar smidigt lossnar.
I videon nedan kan du se hur programledaren Rachel Ray och kocken Geoffrey Zakarian gör när de provar knepet. Så enkelt!
Så smart ju!