Sommaren är här och man kan nästan känna hur alla svenskar genast är på bättre humör.
Vi solar, vi badar – och vi grillar. Få saker slår nygrillad mat en härlig sommarkväll med nära och kära.
När det kommer till att grilla hamburgare finns det faktiskt en – lite märklig – grej man kan göra med sin burgare som de flesta inte känner till. Läs mer om det här nedanför!
Det går att grilla nästan vad som helst. Kött, fisk, grönsaker, you name it!
Okända burgar-knepet
En riktig klassiker är ju att grilla hamburgare.
Äter man det med god sås, lite grönsaker och pommes frites är det svårslaget.
Men ett knep som nog gått många hemmakockar förbi är att man kan lägga en isbit på burgaren när man lägger den på grillen.
Isbit på hamburgaren
Ja, du läste rätt. En isbit. På hamburgaren.
Hur osannolikt det än må låta så kan isbiten göra underverk för burgaren.
Hur då? Jo, när isbiten smälter så håller den burgaren saftig.
– Gör dina hamburgare, och lägg sedan en liten isbit där i. Då, när du grillar burgaren, håller den sig saftig och hindras från att bli torr”, säger superkocken Graham Elliot till Fox News.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Kände du till det här knepet?
Tryck nu på DELA-knappen!