Att få till perfekt bacon är lättare sagt än gjort. Oftast blir det lite för mjukt eller lite för knaprigt.
Älskar man bacon är det värt att ta en titt här nedanför.
Där förklarar vi nämligen varför man inte ska steka sitt bacon i stekpanna, och visar hur man ska göra istället!
Att steka bacon i panna kan vara lite trixigt, det är inte alltid det blir jättebra. De allra flesta stekpannor är inte tillräckligt stora eller breda för att du ska kunna lägga ut flera långa remsor av bacon och få plats med allt.
Ojämnt stekta
Resultatet är böjda baconskivor som inte steks jämnt hela vägen, det blir små bitar där vissa partier inte känns helt genomstekta.
Inte världens största problem, men håll med om att det kan vara ganska frustrerande?
Det glädjande är att det faktiskt finns ett mycket enklare sätt att laga bacon!
Gör så här istället
Testa att ”baka” din bacon!
Denna lösning är så enkel att du kanske undrar varför du aldrig tänkt på det tidigare.
En ugnsform är mycket rymligare än din vanliga stekpanna, så du får mer utrymme för din bacon breda ut sig.
På så sätt slipper du bubblor eller veck i din krispiga remsa.
175 grader i ugnen
Tipset kommer bland annat från den berömda kocken Adam Sappington, som anses vara en av de bästa köttexperterna i USA.
Enligt Adam Sappington lagas bacon jämnare och ytan blir därför krispigare – vilket betyder att baconen också blir godare! Fler flugor i en smäll alltså
För att göra bacon, förvärm ugnen till 175 grader. Därefter tar du en ugnsplåt med kanter på alla sidor. Lägg aluminiumfolie i botten för att placera sedan baconskivorna på gallret, som i bilden ovan.
Håll koll på baconen och ta ut skivorna när de ser krispiga ut!
Kände du till detta?
Tryck nu på DELA-knappen!