Stuvade makaroner: Du lagar dem fel – enligt Erik Videgård

Stuvade makaroner är en riktig svensk klassiker. Vi är många som ätit det flera gånger i veckan som barn och som nog gör det som vuxna med. Men enligt stjärnkocken Erik Videgård så lagar vi dem helt fel.

Varför? Det berättade Videgård i podden Ingredienserna där han även passar på att förklara hur han lagar sina egna stuvade makaroner.

Erik Videgård är idag en av våra allra mest igenkända kockar. Han medverkar regelbundet i Nyhetsmorgon på TV4 där kan kommer med allehanda tips och knep kring matlagning, bland annat har han berättat om hur man aldrig ska grilla sin hamburgare.

Stuvat makaroner helt fel

Erik Videgård håller sällan igen när han tycker till om folks matvanor och när han gästade podden Ingredienserna pratade Videgård om att svenskar stuvar sina makaroner på helt fel sätt.

Erik förklarade även hur han själv stuvar sina makaroner, och när man får det förklarat för sig inser man varför man gjort fel och från och med nu bör göra exakt som Erik Videgård.

”Måttar upp exakt”

– Jag måttar upp makaronerna med exakt så mycket vatten som det är makaroner. Sen kokar det för att få ut stärkelsen. Sen kör jag i mjölk, kokar, fyller på, kokar och sen när jag får rätt textur på makaronerna i förhållande till mjölk så det är så där krämigt och härligt, då slänger jag i en klick smör, salt, vitpeppar och muskot, säger Erik i podden enligt Nyheter24.

Kände du till de här smarta stuvade makaron-knepen? Här kan du läsa om fler tips från Erik Videgård!

Exit mobile version