Avokado. Det är underbart att äta, men väldigt, väldigt svårt att tajma in rätt mognad på den lille rackaren.
Jakten på den perfekta avokadon kan tyckas ändlöst, antingen är de för mjuka eller för hårda.
Men det finns ett smart husmorsknep – se mer om det här nedanför!
Det är kvinnan bakom den populära Facebook-sidan ”Slow Cooker Recipes & Tips” som delar med sig av det fiffiga knepet till alla avokadoklämmande människor där ute.
Perfekt avokado året runt
Tricket är perfekt om du aldrig mer vill ha omogen avokado hemma.
Det hon har lyckats med, är faktiskt att ha mogen och ätbar avokado hemma hela året om.
Och det är hur enkelt som helst. Allt du behöver är avokado, bakplåtspapper och en fryspåse.
Fryser ned avokadon
I ett Facebook-inlägg som har fått tusentals interaktioner berättar hon hur man går tillväga. Så här skriver hon:
”Ett litet trick jag har gjort med avokado!
Jag hörde att du kan köpa den fryst, men jag lyckades aldrig hitta det någonstans. Så jag tänkte, varför inte frysa in den själv. Det fungerar klockrent!
Så jag köper färsk avokado. Jag delar den på mitten, tar ut kärnan och skär den i bitar. Du kan hacka den också.
Sedan lägger jag ut det på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fryser in det.”
Delade på Facebook
Många tror kanske att avokadon kommer att bli brun i frysen, men så är inte fallet i det här knepet. Eftersom bitarna har frusits in på en plåt, kommer de inte heller att klibba ihop i varandra.
När avokadobitarna väl har frusit, flyttar hon sedan över dem från ugnsplåten och lägger dem i en fryspåse.
”Lägg det bara i en fryspåse, så kan du ta när du behöver.
Många av er gillar att ha avokado i smoothies. Jag har låtit bitarna tina och sedan använt dem på smörgåsar eller ihop med ägg.
De håller sig goda och gröna också för den delen!”
Så smart, eller hur!?
Tryck nu på DELA-knappen!