Sylt är en sådan där sak alla har hemma i olika former, beroende på vad man gillar. Problemet är dock att det inte alltid går åt så mycket sylt.
Det gör att man kan ha sylt hemma som står och blir dålig för att man inte använder den.
Men det finns ett smart husmorsknep som får sylten att hålla bra mycket längre – läs mer om det nedanför!
Att koka egen sylt är inte bara ekonomiskt utan också väldigt roligt.
Möglar enkelt
Men ett lyxproblem som ofta uppstår är att man har massor av sylt hemma.
Mögel är ett ständigt hot mot den hemmagjorda sylten.
Men det finns ett mycket enkelt knep att ta till – som kan förlänga syltens livslängd och ta död på alla bakterier, och som alla kan göra!
Det handlar om att vända på burken, upp och ner. Detta skriver Land i en mycket smart rekommendation.
Dödar bakterier
Det handlar om tre mycket enkla steg, där poängen är att den varma sylten ska döda alla bakterier i burken. Allt blir steriliserat genom att följa denna guide:
1. Sterilisera glasburkarna i ugnen, 100 grader under 30 minuter.
2. Koka sylten, häll den varm i burkarna.
3. Skruva på lock och vänd den slutligen upp och ner.
Detta ska förlänga syltens livslängd!
Smart, eller hur?
Tryck nu på DELA-knappen!