Efter en rejäl och god middag är det inte jättelockande att ställa sig i köket en gång för att diska kastruller och stekpannor.
De flesta av oss skjuter gärna upp det tills man har lite mer energi, blotta tanken på att diska kan kännas utmattande.
Men något som få känner till är att man inte ska lägga disken i blöt, här nedanför kommer förklaringen till varför.
Oavsett hur man gör med sin disk så innebär disk alltid en del skrubbande av stekpannor och kastruller.
Bränd mat
Att diska är både jobbigt och det tar tid. Dessutom känns det alltid som att man sliter ned köksredskapen när man diskar.
Så hur kan du då gå tillväga för att spara dig själv både tid och energi med smutsig disk? Jo, det finns faktiskt ett husmorsknep som snabbt eliminerar det vidbrända kladdet.
Smarta husmorsknepet
Allt man behöver är lite bikarbonat och kokande vatten.
Anledningen till att matrester blir svåra att få bort är för att man inte agerar tillräckligt snabbt.
Men om man lägger den smutsiga disken i en blandning med kokande vatten och bikarbonat, kommer det snart hända grejer.
Diska sedan redskapen som vanligt, innan de svalnat helt, för att undvika att det klibbar sig!
Fastklibbat ris
Att se ris som klibbat fast i botten på kastrullen är en sann mardröm, men inte ens det är omöjligt med bikarbonat.
Blanda bikarbonat med varmvatten, slå i kastrullen och låta det stå över natten.
Kände du till det här?
Tryck nu på DELA-knappen!