
Vanligaste misstaget svenskar gör i köket, vad kan det vara? När man står i köket och lagar mat följer man oftast ett recept, antingen har man det i huvudet eller så följer man ett recept från en kokbok.
Det är naturligtvis bra med recept, men det gör också att man ibland inte tänker efter riktigt. Det är ett av misstagen svenskar ofta gör i köket, enligt stjärnkocken Tareq Taylor.
Salt är en av de kryddor vi svenskar använder allra mest, det höjer så många andra smaker. Men enligt Tareq Taylor så finns det fler smaksättare som gör exakt samma sak, något många svenskar missar.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!
Vanligaste misstaget
För Matbibeln förklarar Tareq Taylor att många svenskar ofta missar att tillsätta syra, och då oftast i form av citron, något de flesta av oss har hemma.
– Jag tror den vanligaste missen är syra i form av citron. Med citron, både skalet och saften, kan man lyfta det mesta. Få till syra och sälta i maten, för det gör att andra smaker kan lyfta och bre ut sig ordentligt, säger Tareq Taylor till Matbibeln.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!
Gör så här
Hur gör man då det på bästa sätt?
– Nästa gång du gör en korv stroganoff, ha lite citronzest och citronsaft så händer det något. Lyft syran så händer det saker och ting. Risotto till exempel, där man avslutar med ost som redan har syra i det. Några droppar citronsaft i det så smakar det ännu mer av ost, säger Tareq Taylor till Matbibeln.
Tänk, de flesta har ju redan citroner hemma men har helt och hållet missat detta briljanta men ack så enkla knep. Det här måste man ju verkligen prova nästa gång man lagar mat.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!