Att få en citronskiva i sitt vatten- eller läskglas på restaurang kan kännas lite lyxigt.
Det gör dessutom drycken godare, och citron kan väl inte skada? Eller?
När det gäller det sistnämnda så kan det faktiskt vara helt tvärtom.
Att gå ut och äta på restaurang är alltid trevligt. Man får bli lite bortskämd och äta god mat och dryck.
Citron i glaset
Går du ut och äter på restaurang är det vanligt att personalen lägger citron i din läsk eller i ditt vatten. Det ska du be personalen att undvika.
Citron är nyttigt på många sätt och vis. Bland annat så hjälper de kroppen att göra sig av med slaggprodukter, och de har en positiv effekt på din hy.
Men när det kommer till dricksglas på resturang bör du aldrig involvera en citron.
Snuskig studie
I en studie från 2007 jämförde forskare 76 citroner från 21 olika restauranger, för att se hur mycket bakterier de innehåller.
Resultatet var mer skrämmande än man kunde tro. Nästan 70 procent av citronskivorna var täckta i bakterier och virus som kan orsaka sjukdomar.
Vid en senare utredning utförd ABC News märkte man att i snitt hälften av alla grönsaker på restaurangerna de jämförde bär mänskligt avfall.
Tvättar inte händer
Vad är anledningen till alla dessa bakterier i och runt citronerna då?
Forskarna lade märke till att personalen på många restauranger aldrig tvättar händerna när de hanterar citroner, vilket medför bakterier från toaletter, dörrhandtag, andra människor, och så vidare, skriver ABC News.
Dags att skippa citroner i glaset på restaurang, va?
Tryck nu på DELA-knappen!