Sveriges Mästerkock har blivit ett av TV4:s mest populära program genom åren. Och för de som inte kan få nog av det kommer nu glädjande nyheter. Tidigare deltagarna Josefine Freij och Evelina Collin Reuterfors startar podcasten ”Efter rätten,” där de djupdyker i programmet.
Genom åren har många begåvade amatörkockar utmanat sig själva i ”Sveriges Mästerkock.” Med hård konkurrens och en jury som är svår att imponera på har de kämpat om titeln som Sveriges nästa Mästerkock.
Snart är det dags för en ny säsong att dra igång i TV4. Med vassa knivar, tuffa utmaningar och tävlingsanda kommer vi, förhoppningsvis, få se människor skapa makalösa maträtter även i år.
Sveriges Mästerkock 2025 ny säsong
Några som intresserar sig för programmet lite extra är Josefine Freij, som själv stått i finalen, och Evelina Collin Reuterfors, som kom till fjärde avsnittet i säsong 14 och arbetar med Matbibeln. Tillsammans startar de nu podcasten ”Efter Rätten”. Där ska de ha eftersnack i samband med avsnitten och träffa gäster som medverkat.
– Att vara med i Sveriges Mästerkock är överväldigande. Jag är väldigt nyfiken på de nya deltagarna och tror att det finns ett behov för både mig och dem att få prata av sig efter den upplevelsen. Det känns sjukt kul att få bidra med nytt perspektiv och lite “inside information” från oss som verkligen har stått och svettats i det där mästerkocksköket, säger Josefine Freij.
Podcasten ”Efter Rätten” om Sveriges Mästerkock
Avsnitten kommer släppas på torsdagar och första avsnittet kommer den 2 januari klockan 00.00. Då är det jurymedlemmen Tom Sjöstedt som besöker studion.
– Jag älskar programmet och har saknat ett ordentligt eftersnack där man får veta mer om vad som egentligen hände i studion. Jag har haft idén i många år och är otroligt taggad att den äntligen blir av. Vi kommer bjuda in deltagarna när de åkt ut och prata om deras upplevelse. Kanske får de en och annan utmaning också, säger Evelina Collin Reuterfors.
LÄS MER
- Därför smakar ris bättre på restaurang: Mästerkocken avslöjar sitt bästa knep
- Tom Sjöstedts vardagspasta får smaklökarna att dansa