I podcasten ”Efter rätten” reder tidigare deltagarna ut vilka regler som gäller innan man presenterar sin rätt i Sveriges Mästerkock.
Lyssna på den nya succépodden ”Efter Rätten” här:
I Sveriges Mästerkock gäller det för deltagarna att imponera på juryn med sina matlagningskunskaper. Något som kan vara svårt när man inte har de förutsättningar som man är van vid. Att bjuda på mat i en tv-produktion är trots allt väldigt annorlunda från att bjuda på mat hemma i sitt eget kök.
När deltagarna kommer dit för sin audition och ska presentera sin rätt finns det vissa regler att förhålla sig till. I podcasten ”Efter rätten” reder tidigare deltagarna Josefine Frej och Evelina Collin Reuterfors, tillsammans med gästande Jimmy Guo, ut vad som egentligen gäller.
Reglerna i Sveriges Mästerkock
I avsnittet diskuterar trion deltagaren Anton från årets säsong som knådar en pastadeg på sitt hotellrum.
– Är det den pastan som han knådar på hotellrummet som han använder sen? Får man göra det?, ifrågasätter Josefine.
Jimmy Guo påpekar att man inte får ha med sig färdiglagad mat när man kommer till programmet, men Evelina Collin Reuterfors förklarar att det finns vissa bitar av matlagningen som man faktiskt får förbereda innan.
– Vissa degar – pasta, dumpling, bröd – där får man ha gjort degen innan. Man får också ha kokat egen fond. Man får ha picklat grejer, och jag gissar att man också får grava grejer. Det är någon som har haft med sig typ gravad äggula någon gång. Det hinner man ju inte heller göra på 40 minuter, så det får man, säger hon.
Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!