Åh, vilka minnen! Panerad fisk och skolans underbara dillsås – så enkelt är det att laga själv

När man gick i skolan var det populärt att klaga på skolmaten, men så här i efterhand är de flesta vuxna väldigt tacksamma över maten vi serverades helt gratis i skolan.

Självfallet fanns det rätter man inte tyckte särskilt mycket om, men det fanns också vissa som verkligen fick det att vattnas i munnen.

Panerad fisk med dillsås brukar vara en sådan rätt som de flesta nämner som en favoriträtt när man pratar skolmat – och här nedanför kommer ett utsökt recept på just detta. Vilka minnen!

Det är tv-kocken Zeina Mourtada har delat med sig av exakt hur man gör maträtten precis så härlig och god som i skolan.

Minnas tillbaka

Många av oss kan nog drömma oss tillbaks till skolan och minnas lyckan när man kom in i matsalen och det var panerad fisk med kall dillsås.

Det är svensk husmanskost när den är som bäst och faktum är att det inte är speciellt svårt att få till.

TV-kocken Zeina Mourtada har delat med sig av sina absolut bästa tips på hur man får till den härliga klassikern hemma.

Panerad fisk med dillsås

Receptet är för 6 personer och kommer från Zeinas hemsida

Fisken:

Kall dillsås (skolans fisksås)

Så gör man

Såsen: 

Fisken: 

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga:

Panerad fisk & kall dillsås Zeina Mourtada

Wow, vilka minnen! Kommer du att prova detta?

Tryck nu på DELA-knappen!

Exit mobile version