Är det något som alltid går hem på efterrättsbordet eller fikabordet så är det äppelkaka. Vissa kallar det för äpplekaka men det varierar lite från region till region. Hur som är det alltid en given succé och här i Sverige finns det nog lika många recept på det som det finns äpplen. Här nedanför kommer ett enkelt men ack så mumsigt recept från Lilian Mannerström, resultatet kommer få dig att springa raka vägen ut till köket, häng med!
Äppelkaka är en sådan efterrätt som man kanske åt redan som barn och som sedan följt med en upp till vuxen ålder. Säkerligen har man provat ett och annat recept på det genom åren med varierande resultat, allt som oftast blir det väldigt gott. Här nedanför kommer ett enkelt recept som kommer göra succé, signerat Lilian Mannerström.
Äppelkaka ingredienser
För att göra denna äppelkaka behöver du följande ingredienser:
Äpple
Smör
Citronsaft
Kanel
Råsocker
Pecannötter
Mandelmjöl
Havregryn
Kardemumma
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop dem till en äppelkaka som ser lika smarrig ut som Lilian Mannerströms? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl alltid när det kommer till köksgöra, så kan man alltid ta och spana in klippet här nedanför. Där visar Lilian exakt hur hon gör. Lycka till!
Så gott, detta måste man ju prova!