”Äppelkladdkaka” är en given succé – fyllningen får dina gäster att jubla rakt ut

Att använda äpplen i pajer och andra fikabröd känner de flesta till. Men äppelkladdkaka är det nog inte många som hört talas om.

Här nedanför kommer ett recept på exakt det, och när man ser resultatet vill man inget hellre än att prova att göra en själv.

Häng med!

En saftig och mjuk äppelkaka är en favorit hos många. En annan populär efterrätt är den klassiska kladdkakan.

Enkelt och gott

Kombinerar man dessa två får man en utsökt efterrätt.

Äppelkladdkakan, som med sin spröda kant och krämiga fyllning smälter i munnen och får smaklökarna att jubla.

Om du har några äpplen till övers, borde du definitivt ge den här smarriga varianten ett försök.

Receptet är väldigt enkelt, och precis som man önskar av en efterrätt tar det inte heller alldeles för lång tid att slänga ihop.

För ett ännu godare slutresultat, kan du gärna servera din äppelkladdkaka med vispgrädde eller vaniljglass.

Ingredienser

175 g smör

2,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2,75 dl vetemjöl

2 äpplen

Kanel

Florsocker

Ströbröd

Bild: Pixabay

Så här för man

1. Vi börjar med huvudingrediensen – dina äpplen. Ta fram två saftiga äpplen, skala dem och riv sedan till strimlor med den grova sidan på rivjärnet.  

2. Sedan kan du ta fram en kastrull. Smält smöret och blanda i strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl.

3. Rör ihop till en kladdkakesmet.

4. Lägg ner dina äpplen som du rev till strimlor i steg 1. Rör om så att smeten blandas med äpplena.

5. Smörj och bröa in en springform med löstagbar kant, som är ca 24 cm i diameter.

6. Häll ner äppelkladdkakesmeten i formen och pudra över lite kanel.

7. Sätt in i ugnen, 180 grader, i 20-25 minuter. Ta ut kakan när du tycker att den är precis så kladdig som du vill ha den.

8. Låt din äppelkladdkaka svalna en stund, garnera med lite florsocker – och sedan är det bara att hugga in. Underbart gott!

Så smarrigt!

Tryck nu på DELA-knappen!