Att få sätta tänderna i en smarrig äppelpaj är ren och skär glädje, ofta kommer man på sig själv med att le stort när man tar den första, mumsiga tuggan. Äppelpaj är dessutom en ganska enkel historia att få till, något de flesta av oss klarar av. Men en hel paj kan ofta bli lite stor, speciellt i ett mindre hushåll. Därför kommer här nedanför ett genialt recept som passar en person – man gör den nämligen i en kaffekopp!
Äppelpaj med vaniljsås, oftast lite för mycket sås. Det är en äkta svensk klassiker på dessertbordet. Äppelpaj är dessutom en sådan efterrätt som smakar lika bra på vintern som på en varm sommardag. Trots att den i sig är väldigt enkel att göra kan det vara trevligt med en ny typ av äppelpaj. Här nedanför hittar du ett sådant recept.
Äppelpaj recept
Innan vi inleder är det viktigt att du har en kopp som klarar av att stå i mikrovågsugnen. Det är nämligen den som kommer hjälpa oss att skapa denna smarriga äppelpaj. Du behöver följande ingredienser för en kopp:
1/3 äpple
1 msk brunsocker
0,5 tsk kanel
2 msk mjölk
0,25 tsk vaniljsocker
3 msk mjöl
0,25 tsk bakpulver
Så gör du
- Skär äppelbiten i små kuber. Tillsätt en halv tsk socker samt kanel och rör runt tills det är ordentligt blandat.
- Värm det på högsta värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder.
- Tillsätt smält smör, mjölk samt resten av det bruna sockret. Blanda runt ordentligt. Avsluta med att addera mjöl och bakpulver och rör runt.
- Värm på högsta värme i mikrovågsugnen i 1 minut. Nu har du gjort äppelpaj!
- Servera med vaniljsås eller en skopa vaniljglass.
Observera att mikrovågsugnar kan ha olika hög effekt när det kommer till antal watt. Detta recept på äppelpaj går efter en mikrovågsugn där pajen värms på 1000W effekt.
1 minut i en 1000 w-mikrovågsugn motsvarar cirka 1 minut och 15 sekunder i en mikrovågsugn med 800W.
Här kan du se hur man gör.