En krämig och god kantarelltoast slår aldrig fel.
Men det finns en ingrediens som tar smörgåsen till nya höjder. Här är Benjamin Ingrossos bästa tips!
I en matig paj, en krämig sås eller på smörgåsen. Att laga mat med kantareller är verkligen magiskt gott.
Vattnas i munnen
Det ska sägas att det framför allt är under hösten som det är högsäsong för svampplockning.
Men här nedanför kommer ett underbart recept på en kantarelltoast signerad Benjamin Ingrosso.
Benjamin Ingrosso kantarelltoast
En kantarelltoast går att göra på många sätt och själv brukar jag inte göra smörgåsen särskilt avancerad, den blir god ändå.
Men efter att ha hört om det här tipset från Benjamin Ingrosso, blev jag otroligt sugen på att testa.
Benjamin Ingrosso är som bekant inte bara en duktig sångare, utan även skicklig i köket – han har tidigare haft matlagningsprogrammet Benjamin’s på TV4. Och här tycker jag verkligen att han träffar rätt.
Med några speciella ingredienser, bland annat parmesanost, lyfter nämligen din kantarelltoast till helt nya höjder.
Krämig och matig, med smörstekta kantareller, perfekt till en somrig lunch med lite guldkant!
Kantarellsmörgås med parmesan
För fyra mackor behöver du:
- 4 skivor surdegsbröd
- 300 g trattkantareller
- 2 msk smör
- 2 finhackade schalottenlökar
- 1 citron (skalet)
- 2 dl vispgrädde
- 100 g riven parmesanost
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
- Rensa dina kantareller.
- Stek kantarellerna i lite smör på medelvärme, till dess att vätskan har kokat bort. Tillsätt sedan 2 msk smör och stek till kantarellerna får en gyllene färg.
- Vänd ner finhackad schalottenlök, rivet citronskal och vispgrädde. Låt puttra i ungefär en minut.
- Lägg sedan i riven parmesanost och hackad persilja. Salta och peppra. Medan kantarellstuvningen suger åt sig all den goda smaken kan du rosta några brödskivor.
- Häll ut din nykomponerade kantarellstuvningen på de nyrostade brödskivorna och avsluta med att riva över lite extra parmesan. Ät och njut!
Wow, det här måste man ju testa!
Tryck nu på DELA-knappen!