
Biff Rydberg är en av våra mest klassiska rätter. Befinner man sig på en svensk kvarterskrog kan man nästan alltid hitta en Rydberg på menyn. Stjärnkocken Leif Mannerström är givetvis en av de som behärskar den här rätten allra bäst, med sina decennier av erfarenhet i köket. Här nedanför visar han hur man lagar en äkta Rydberg.
En lyxigare pyttipanna, skulle man kunna beskriva Biff Rydberg som. Rätten har fått sitt namn från Hotell Rydberg som låg på Gustav Adolfs Torg i Stockholm mellan åren 1857 till 1914.
Leif Mannerström Biff Rydberg
Här nedanför kommer Leif Mannerströms eget recept på den klassiska anrättningen. Du behöver följande ingredienser:
Hjortinnanlår
Fast potatis
Gul lök
Äggula
Olja
Smör
Salt
Vitpeppar
Timjan
Enbär
En halv tomat
Worcestershiresås
Creme fraiche
Senap
Dijonsenap
Färsk persilja
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser? Det får man se i klippet här nedanför, där Leif själv går igenom receptet.
Underbart! Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!