
Biff stroganoff härstammar från Ryssland, rätten fick sitt namn efter en rysk adelsfamilj på 1870-talet, men har genom åren kommit att bli betraktad som en riktig husmansrätt, även om vi såklart har den försvenskade varianten korv stroganoff med falukorv. Det är en rätt många lär sig att laga tidigt men om man vill ha ett kanonrecept så kan man alltid spana in det här nedanför, där visar nämligen Leif Mannerström hur han gör.
Biff Stroganoff finns, som många andra rätter, i många olika varianter runtom i världen. Här i Sverige äter vi det ofta med ris, medan man i Ryssland äter det med potatis och i USA äter vanligt med nudlar till. Här nedanför kommer ett recept signerat Leif Mannerström och han håller sig ganska traditionell.
Biff stroganoff ingredienser
För att laga biff stroganoff enligt Leif Mannerströms eget recept behöver du följande ingredienser:
Oxfilé ca 500 gram
Champinjoner
1 paket Smetana/Crème Fraiche
5 dl
Lök 2 st
Grädde 3 dl
Vitlök
Ajvar
Tomatpuré
Dijonsenap
Köttfond
Smör
Salt
Peppar
Saltgurka
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop en härlig biff stroganoff? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl nästan alltid när man håller på i köket, så kan man alltid spana in klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör på sitt sätt.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!