Kebabrulle har man ju hört talas om, men blomkålsrulle? Det är faktiskt godare än vad man kan tro. I många hem har blomkål blivit väldigt populärt de senaste åren, och inte är väl det så konstigt. Det är ju både gott och nyttigt!
Men som med allt annat kan det vara svårt att vara kreativ när man precis har börjat utforska något nytt. Därför tänkte jag nu tipsa om ett lite annorlunda recept på blomkål, som har gjort succé på nätet.
Det jag talar om är en blomkålsrulle fylld med goda ostar och kött – och när jag ser det färdiga resultatet jublar jag rakt ut. Scrolla vidare för att lära dig göra den delikata blomkålsrullen, och tveka inte att dela vidare för att inspirera fler vänner där ute!
Blomkålsrulle recept
Till botten:
450 gram blomkål
1 tsk olivolja
1 dl riven mozzarellaost
½ dl lagrad parmesanost
½ tsk salt
½ tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
1 vispat ägg
Till toppingen:
2 dl färskost
1 dl getost
½ msk honung
10 gula körbärstomater
1 msk persilja
200 g biff
1 kvist rosmarin
Salt och peppar
Här hittar du fler underbara och spännande recept från Matbibeln!
Gör så här
- Koka upp blomkål. Krama ur vätskan och mosa i en skål.
- Blanda ner ägg, mozzarella, parmesan, italiensk salladskrydda och vitlök. Salta, peppra, och rör om.
- Smeta ut blandningen på en bakplåt och sätt in i ugnen, 200 grader, i 20 minuter.
- Ta ut plåten och smeta på ett lager färskost. Lägg sedan på körsbärstomater och persilja.
- Stek biffarna i en panna med rosmarin och vitlök. När de är färdiga, lägg dem då på plåten. Avsluta med getost och honung. Salta och peppra.
- Lyft bakplåtspappret och rulla ihop hela paketet. Kör in rullen i ugnen, 200 grader, i ytterligare 10 minuter.
- Nu är din blomkålsrulle klar.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man går tillväga.
Här hittar du fler underbara och spännande recept från Matbibeln!