Trillingnöten är en oerhört saknad pralin som av någon outgrundlig anledning försvann från Aladdin och Paradis-askarna.
Men det går faktiskt bra att återskapa favoriten där hemma – Camilla Hamid visar precis hur du gör din egen trillingnöt.
Det var 2014 som Marabou valde att ta bort trillingnöten ur Aladdin och Paradis-askarna. Detta trots att den var en storfavorit bland många.
Än idag kan jag faktiskt sakna trillingnöten, särskilt nu i juletider när man öppnar en ask med Aladdin och den inte går att finna någonstans i år heller – inte ens från det undre lagret.
Men det går faktiskt bra att göra egen trillingnöt – och det är inte särskilt svårt heller!
Camilla Hamid visar på sin Youtube-kanal hur du enkelt återskapar den saknade klassikern. På hennes kanal och hennes hemsida hittar du även mängder av andra härliga recept.
Trillingnöt
Ingredienser:
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g rostade och skalade hela hasselnötter
- flingsalt att garnera med
Så gör du:
- Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd.
- Hacka chokladen fint.
- Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader.
- Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen.
- Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader.
- Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader.
- Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna.
- Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper.
- Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på resten av chokladen i ett fint mönster. Garnera med flingsalt.
Källa: Camilla Hamid
I spelaren nedan kan du se exakt hur Camilla gör trillingnöten och även chokladtryffel: