Oavsett årstid är det alltid trevligt att bjuda sina vänner på någonting gott när de kommer på besök eller när man kryper upp i soffan framför TV: n eller läser en bok. Som en cheesecakelasagne!
Vad passar du bättre än att ge dem en upplevelse de aldrig kommer glömma genom att bjuda på en utsökt cheesecake? Den går fort att slänga ihop – men den här gången ska vi göra någonting alldeles extra. Så här gör du en häftig cheesecakelasagne – med smak av pumpa.
Halloween må vara den helgen som vi starkast förknippar med pumpa. Men faktum är att pumpan går utmärkt att använda till både matlagning och bakverk. Rostade pumpakärnor kan vara perfekt för en sallad och på grund av att den är så söt och len i smaken kan den verkligen få en maträtt eller dessert till nästa nivå.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Cheesecakelasagne recept
Du behöver följande ingredienser för att göra en cheesecakelasagne.
- 1 paket färskost
- ½ dl socker
- 3,5 dl vispgrädde
- 4,5 dl mjölk
- 1 pkt vaniljpudding, pulver
- 2,25 dl pumpapuré
- 1 tsk pumpakrydda
- 1 paket digestivekex
- Pekannötter till garnering
- Kolasås
Egen pumpakrydda
- 2 tsk malda kryddnejlikor
- 4 msk malen kanel
- 2 msk malen ingefära
- 2 tsk malen muskot
Gör så här
- Blanda färskost och socker och vispa ihop tills du får en vit och fluffig smet. Tillsätt 3,5 dl vispgrädde, vispa tills smeten blir lagom fast och ställ åt sidan.
- Ta fram en till skål och blanda mjölk, vaniljpuddingmixen, pumpapuré och pumpakryddan. Vispa tills du får en tjock smet.
- Ta fram en avlång ugnsform och bred ut ett tunt lager av färskost-blandningen. Täckt med ett lager digestivekex.
- Bre ut vanijlpuddingsblandningen följt av ytterligare ett tunt lager av färskostblandningen. Häll därefter på kolasås och upprepa alla lager ytterligare en gång.
- Avsluta med att garnera cheesecaken med mer kolasås och hackade pekannötter.
- Servera och njut av din cheesecakelasagne!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör!
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!