Cheesecakepavlova är vårens smaskigaste recept – ett snabbt bett i kakan och jag är i desserthimlen

När jag ska bjuda på dessert står jag nästan alltid och velar mellan en fräsch och fluffig Pavlova eller en krämig, söt Cheesecake.

Men efter det här receptet behöver jag aldrig vela igen. Pavlova-cheesecake är verkligen det bästa av två världar.

Det må kännas långt kvar men våren står bakom hörnet. Och i väntan på den tänkte jag dela med mig av vårens härligaste dessert.

För vad passar bättre så här års än en fruktig Pavlova? Inte mycket egentligen. Men vad som skulle kunna vara bättre är en Cheesecake-pavlova.

Det här receptet är inte bara gudomligt gott, det går även att förbereda marängen i förväg och bara göra det allra sista när gästerna kommer. Eller ja, när sötsuget faller på.

Så gör du himmelskt god Pavlova

Receptet ger 5 stycken Cheesecakespavlovas.

Ingredienser:¨

2 äggvitor

1 dl strösocker

0,5 tsk maizena

100 g färskost

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

3-4 digestivekex

Lite kanel

Färska bär till garnering

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp.

3. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills du får en glansig maräng.

4. Rör ner maizenmjölet försiktigt tills den fördelat sig jämnt i marängsmeten.

5. Täck en plåt med bakplåtspapper och rita fem runda cirklar. Klicka sedan ut marängen i cirklarna. Gör en liten fördjupning varje maräng med hjälp av en sked.

6. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk därefter värmen till 100 grader och grädda marängerna i ytterligare 30 minuter. När dem är klara kan du låta dem svalna på galler.

Så gör du fyllningen:

8. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet och vänd ner florsockret försiktigt.

9. Mixa kexen och med lite kanel till en smulig smet.

10. Fyll varje maräng med kexsmulorna och sedan på med färskostfyllning. Dekorera sedan med färska bär, och ännu mer krossade kex.

Mums! Det här receptet på Cheescake-pavlova kommer få dina gäster att be om mer. Titta själv.

 

Läs mer om...