Chips och dipp – vilken fredagsklassiker! Vi är nog många som plockar fram en påse chips efter att vi ätit upp våra fredagstacos. Receptet här nedanför är perfekt för alla andra som också älskar chips, det innebär nämligen att man får äta chips till middag, i en underbar chipsgratäng! Vilken grej!
Receptet är dessutom inte svårt alls att slänga ihop och är ett bra och roligt sätt att överraska hela familjen på, häng med!
Dessutom är det enkelt att laga och man kan välja precis vilka chips man vill. Personligen tycker jag att det blir godast med grillchips.
Chipsgratäng recept
• 1 kg potatis av fast sort
• 2 gula lökar
• 5 dl vispgrädde
• 150 g chips, valfri sort
• Salt
• Peppar
Här finns det fler roliga och smarriga recept från Matbibeln!
Gör så här
Hur får man ihop ingredienserna till en färdig chipsgratäng då? Man följer helt enkelt stegen här nedanför.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skiva potatisen och löken tunt.
- Lägg en tredjedel av potatisen i en ugnsfast form, och fördela en tredjedel av löken över, salta och peppra.
- Upprepa tills du har tre lager av potatis och lök.
- Häll över grädden och toppa med krossade chips.
- Om du vill lyxa till det lite extra kan du även ha på några nävar riven ost.
- Baka gratängen i ugnen i cirka 50 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen krämig.
- Nu har du gjort en chipsgratäng!
Vill man ha extra hjälp på traven så kan man alltid titta på klippet här nedanför.
Här finns det fler roliga och smarriga recept från Matbibeln!