Säg den som inte gillar choklad. Det är väldigt sällan man träffar på någon som inte tycker om choklad.
Vill man ha en given succé på efterrättsbordet så serverar man choklad – det är sedan gammalt.
Men receptet här nedanför kommer få mig att aldrig laga chokladbollar på traditionellt vis igen!
Receptet på chokladbollar här nedanför är för vuxna så det är inget som barnen bör stoppa i sig eftersom att de innehåller alkohol.
Dock de är barnsligt goda och brukar alltid ta slut så fort man ställer fram dem.
Baileys-chokladbollar
Detta behöver du för att laga Baileys-chokladbollar.
• 400 g mjölkchoklad
• 1 dl grädde
• 1 dl Baileys
• 200 g mörk choklad
• 50 g vit choklad till garnering
Så här gör du
Så här snabbt och enkelt får man ihop den drömmiga efterrätten.
1. Bryt mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke. Mikra 30 sekunder i taget och rör om mellan varje gång. Uppreda tills chokladen smält. Om du mikrar länge utan att röra om är risken stor att chokladen bränns.
2. Tillsätt grädde och Baileys under omrörning. Låt smeten svalna under plast i rumstemperatur.
3. Klicka ut lagom stora bollar på ett bakplåtspapper. Jag brukar göra ganska små eftersom att de är ganska mäktiga.
4. Smält den mörka chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen.
5. Rulla chokladklickarna till jämna bollar. Doppa dem en och en i den mörka chokladen, låt stelna.
6. Smält den vita chokladen och lägg i en spritspåse. Du kan även tillverka en liten sprits genom att vika ett bakplåtspapper till en liten strut. Se till att hålet inte blir för stort bara.
7. Spritsa tunna linjer över chokladbollarna, låt stelna.
Här nedanför kan du se exakt hur det går till.
Nu har du superfint vuxengodis att bjuda på när du får besök.
Dela gärna receptet på Facebook så att alla dina vänner får ta del av det!