När man har gäster över så vill man gärna att de ska bli lite imponerade över det man bjuder på.
Det är kanske inte man säger högt, men visst blir man ju glad när man får beröm för sin matlagning.
Den här varianten på chokladkaka kommer garanterat att få gästerna att be om mer – trots att den bara innehåller två ingredienser.
Chokladkakor innehåller traditionellt flera ingredienser, men det här smarta receptet har bara två stycken.
Smälter i munnen
Det kan låta lite märkligt att bara ha två ingredienser till en kaka men när man ser hur det går till blir man överbevisad
Resultatet är som vilken annan, mer avancerad, kaka som helst. Den är fluffig, saftig och smälter i munnen.
Det du behöver för att göra kakan är 300 gram mörk choklad och fyra ägg.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad. Rör om.
3. Dela upp äggen, vitorna i en skål och gulorna i en annan skål.
4. Vispa äggvitorna till ett skum med mjuka toppar.
5. När chokladen har svalnat lite, rör i äggulorna en och en.
6. Vänd ned ungefär en tredjedel av äggskummet. Tänk på att vända i försiktigt, så att du behåller luften.
7. Tillsätt sedan resten av skummet, lite i taget, till dess att du har en fin smet.
8. Smöra in en form och lägg gärna lite bakplåtspapper i botten. Häll i smeten, och skicka in kakan i ugnen i cirka 30 minuter.
9. Japp, nu är kakan faktiskt klar. Garnera gärna med florsocker och servera med vispad grädde. Hur gott som helst!
Se receptet här:
Helt otroligt!
Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här receptet idag!