Det finns alltid tillfällen att baka något gott, som en chokladkaka till exempel. Till helgen, om du ska få besök, eller varför inte baka något gott till dina arbetskamrater. Jag kan garantera att alla som blir bjudna på ett rykande färskt bakverk kommer att vara dig evigt tacksam.
Det bästa jag vet är när man kan baka någonting enkelt och snabbt, som inte kräver så mycket tid eller disk.
Det här receptet på chokladkaka har verkligen blivit en favorit hemma hos mig. Och det är kanske inte så konstigt när jag berättar att det bara innehåller två ingredienser. Jag trodde knappt att det var möjligt att baka en god kaka på så få ingredienser.
Chokladkaka recept
• 300 gram mörk choklad
• 4 ägg
Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!
Så gör du:
- Värm ugnen till 170 grader.
- Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Rör om då och då.
- Separera äggen. Lägg vitorna i en bunke och gulorna i en annan.
- Vispa äggvitorna till ett skum med mjuka toppar.
- När chokladen svalnat lite grann, rör i äggulorna en och en.
- Tillsätt ungefär en tredjedel av äggskummet, vänt i försiktigt så att du behåller luften.
- Tillsätt resten av skummet, lite i taget tills du har en fin smet.
- Smöra eller olja en form, och lägg gärna lite bakplåtspapper i botten.
- Häll i smeten och baka kakan i cirka 30 minuter.
Låt din chokladkaka svalna en stund innan du försiktigt tar upp den ur formen. Serveras gärna med lättvispad grädde och färska hallon.
Här nedanför kan du se en video på hur man gör:
Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!