Att laga mat att ha i matlådan kan vara svårare än man tror. Det är lätt hänt att det blir samma mat som förra veckan, gång på gång. Men vad sägs om lite chorizopasta?
Här nedanför visar Filip Poon hur man lagar en enkel men ack så god chorizopasta, som passar perfekt i matlådan och garanterat imponerar på dina kollegor i lunchrummet. Häng med!
Chorizopasta kan nästan kännas lite lyxigt att dyka upp med i lunchrummet på jobbet, det känns ju som en helgrätt. Men om man lagar den på Filip Poons vis så är det lika enkelt som vilken pasta som helst.
Filip Poon chorizopasta
Du behöver följande ingredienser för att laga denna chorizopasta:
2 p tagliatelle
3 dl grädde
1 tsk champagnevinäger/vitvinsvinäger
2 msk tomatpure
0,5 msk chipotlepasta eller 0,5 tsk chipotlepulver
3 vitlöksklyftor, skivade
0,5 fänkål, finhackad
2 st färsk chorizo, grovt delad
1 dl riven parmesan
1 kruka persilja, finhackad
Nedanför följer instruktioner om hur man lagar chorizopasta!
Här hittar du fler roliga pastarecept!
Så här gör du
- Fräs chorizo i lite rapsolja på medelhög värme i en stekpanna, ca 4 min.
- Gå i med vitlök och fänkål, lite salt och fräs ytterligare 2 min.
- Koka pasta.
- Gå sedan i med tomatpurén och chipotlen i stekpannan, följt av grädden champagnevinäger.
- Låt koka ca 3-5 min, smaka av med salt.
- Gå i med pastan i såsen och eventuellt lite av pastavattnet.
- Servera med persilja och riven parmesan.
- Pang, nu har du en färdig chorizopasta!
Så härligt! Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip själv gör.
Här hittar du fler roliga pastarecept!