Citronkaka från himlen: Se nu magiska resultatet

Citronkaka är alltid lika gott, oavsett årstid! Särskilt om den har ett sådan där underbar frosting som verkligen är pricken över i. Det finns såklart oändliga mängder av recept på citronkaka och det kan vara svårt att veta vilket man faktiskt ska välja att följa.

Här nedanför kommer ett recept från cafékedjan Starbucks och deras populära variant. Den är perfekt fuktig, söt och fylld med ett tunt lager av frostning och dessutom väldigt enkel att göra hemma. Häng med vettja!

Receptet är enkelt men innehåller några speciella ingredienser som du kanske inte hade gissat. Men det är väl därför den blir så god också! Den är kakan kommer garanterat att göra succé vid fikabordet, oavsett om du serverar den hemma till familjen eller på jobbet till kollegorna.

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

Citronkaka recept

Du behöver följande ingredienser för att slänga ihop denna citronkaka:

  • 3,4 dl vetemjöl
  • 2,25 dl socker
  • 2,25 dl grekisk yoghurt
  • 1,1 dl vegetabilisk olja
  • 5 msk färsk citronsaft
  • 3 ägg
  • 2 matskedar citronskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Glasyr:

  • 4,5 dl florsocker
  • 4-5 matskedar av färsk citronsaft

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och smörja upp en bakform med smör.
  2. Ta fram en skål och blanda dina ägg och socker.
  3. Lägg till grekisk yoghurt och din vegetabiliska olja.
  4. Vispa ihop alla dessa ingredienser till en jämn smet.
  5. När du har gjort det, vispa ned citronsaft och citronskal samt och fortsätt blanda allt.
  6. Ta en annan skål och blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  7. Rör ihop de olika blandningarna gradvis.
  8. Häll smeten i din form och släta av toppen.
  9. När ugnen är tillräckligt varm, lägg in formen i 50 minuter. Kontrollera med en tandpetare för att säkerställa att den är helt färdig. Om överdelen av kakan blir för varm under och bränns, sätt lite aluminiumfolie över den under de sista 5-10 minuterna.
  10. Under tiden som kakan står i ugnen, vispa ihop florsockret och citronsaft för att göra glasyren.
  11. När din citronkaka har svalnat tillräckligt, ta försiktigt ut det från bakfatet och häll din glasyr över toppen.
  12. När glasyren har satt sig på din citronkaka, ställ kakan i kylskåpet i en lufttät behållare och skär upp en skiva när du blir sugen!

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...