
Att göra efterrätter är alltid lika skoj. Det är så lyxigt att få sätta tänderna i något sött och gott efter en rejäl middag. Det blir liksom pricken över i på ett svårslaget vis. Men att komma på vad man ska laga för efterrätt är inte lika enkelt. Därför bjuder vi här nedanför på ett superenkelt men ack så gott recept på en daim-cheesecake!
Cheesecake är nästan alltid en given succé, speciellt om man har ett bra, tydligt och helst enkelt recept att följa. Cheesecake ser dessutom alltid så himla smarrigt ut, så det gör sig bra på bild vilket ju inte är helt oviktigt nu för tiden. Här nedanför kommer ett underbart recept på ingenting annat än en daim-cheesecake! Receptet kommer från Maria Gergi.
Daim-cheesecake ingredienser
För att göra denna drömmiga daim-cheesecake behöver du följande ingredienser:
225g lotus biscoff kakor
100g smält smör
600g färskost
2dl vispgrädde (viktigt med 40%)
2dl florsocker
2st dubbeldaim
1.5msk vaniljsocker
2-3dl biscoff spread
Gör så här
- Krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten av en springform (23cm) klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
- Vispa färskost och grädde tills smeten blir riktigt fluffig och fast, detta är viktigt för att cheesecaken ska hålla formen och inte bli lös.
- Vänd försiktigt ner hackad Daim, florsocker och vaniljsocker. Häll smeten i springformen och bred ut den jämnt.
- Smält Biscoff-spread i mikron och häll det över cheesecaken.
- Låt din daim-cheesecake stelna i kylen i minst 6 timmar innan servering. Den kan även frysas, men ta då ut den en stund innan servering så att den mjuknar något.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.